Vannacht: Nederland-Brazilie

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Het is een prachtig affiche: Nederland – Brazilië. Het stadion is uitverkocht. Kortom: het wordt genieten voor het Nederlands WK-team onder 17 jaar. De ploeg van KNVB-coach Ruud Kaiser neemt het vannacht om 1.15 uur Nederlandse tijd op tegen de Brazilianen, die na de nederlaag tegen Gambia wat goed te maken hebben. Het duel wordt woensdag om 18.15 uur integraal uitgezonden op Eurosport.
 
Brazilië verraste vriend en vijand door het eerste duel van het FIFA WK voetbal onder 17 te verliezen. Gambia was in Piura met 3-1 te sterk in de ontmoeting waarin maar liefst vier rode kaarten vielen. Aan Braziliaanse zijde werden Marcelo en invaller Celso eruit gestuurd, die tegen de oranjehemden dus geschorst toekijken. Bij Nederland staat alleen middenvelder Ruud Vormer op eenmaal geel.

Daags voor de wedstrijd trainde Nederland in Estadio Miguel Grau. Marvin Emnes en Vurnon Anita werkten, beiden wegens liesklachten, een aangepast programma af. Verdediger Mike van der Kooij bleef helemaal aan de kant wegens voetklachten. Het drietal is tegen Brazilië in principe inzetbaar.

Het zal wederom een volle bak worden in Piura, waar het WK flink leeft. Voor dinsdag is er zelfs geen enkel kaartje meer te krijgen. Mensen zaten ’s nachts al in de rij om nog een ticket te kunnen bemachtigen. Dat wordt dus smullen voor de spelers, die nog nooit voor zo’n mensenmassa speelden. Het publiek zal er na de spectaculaire 5-3 zege op Qatar van Nederland eens extra voor gaan zitten.

De ploeg van Ruud Kaiser was na één speelronde overigens het meest scorende team. Ook tekende Nederland voor de meeste doelpogingen (27, waarvan 15 op goal). Marvin Emnes en Christian Tiboni van Italië leiden het topscorersklassement met ieder twee treffers. Gambia, de laatste tegenstander in de poule, heeft de twijfelachtige eer de meeste kaarten te hebben ontvangen: driemaal geel en twee keer rood. Amerika maakte de meeste overtredingen; 25 in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Noord-Korea. (Bron: knvb.nl)