Het Nederlands elftal voor spelers onder zeventien jaar heeft na winst op Qatar verloren van Brazilië. Op het WK in Peru bleek de regerend wereldkampioen in een uiterst boeiend duel net iets te sterk: 2-1.
De ploeg van bondscoach Ruud Kaiser was voor het grootste gedeelte de onderliggende partij in Piura maar wist Brazilië ook regelmatig in het nauw te brengen.

Doelman Tim Krul keepte een goede wedstrijd en voorkwam daarmee dat Brazilië vooral in het eerste half uur niet over Oranje heen walste. De schade bleef beperkt tot één doelpunt. Anderson, de groeibriljant waar FC Porto beslag op legde, zette voor en Igor kopte raak in de achtste minuut.

Na bijna een half uur spelen kwam Nederland op gelijke hoogte in een fase waarin het beter in het spel kwam. John Goossens stond aan de basis van de gelijkmaker. De linksbuiten van Ajax zette verdediger Sidnei zo onder druk dat hij zijn eigen keeper verschalkte.

In de tweede helft gaf Brazilië opnieuw gas, en opnieuw met succes. Na een uur spelen zette Ramon de bezige Krul op het verkeerde been. Goossens was met een fraaie effectbal van afstand nog dicht bij de 2-2 maar zijn inzet spatte op de lat uiteen.

Door de nederlaag moet Oranje in het laatste groepsduel winnen van koploper Gambia, dat zowel Brazilië als Qatar klopte. Winnen de Nederlandse beloften met twee doelpunten verschil, dan zijn ze sowieso door. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.