Het uitvoerend comité van UEFA heeft gisteren vier cursussen en twee activiteiten van de KNVB opgenomen in het UEFA Grassroots Charter. Het gaat om de cursus trainer/coach III Jeugd en de modules voor D-, E- en F-pupillentrainer. Deze vier cursussen vallen onder het programma voor begeleiders dat in dit UEFA-handvest is opgenomen.
 
In het kader van de programma’s voor spelers zijn de voetbaldagen voor junioren en de voetbaldagen voor pupillen eveneens voorzien van een UEFA-keurmerk. De zes activiteiten mogen voortaan het logo van het UEFA Grassroots Programme voeren.

De KNVB behoort met de voetbalbonden van Engeland, Duitsland, Noorwegen en Schotland tot de eerste vijf Europese voetbalbonden die zijn toegetreden tot het UEFA Grassroots Charter. Dit Handvest is gisteren in Rome tijdens een bijeenkomst van het uitvoerend comité van UEFA ondertekend door UEFA-president Lennart Johansson, secretaris-generaal Lars-Christer Olsson en vertegenwoordigers van de vijf bonden, onder wie KNVB-voorzitter Jeu Sprengers.

De UEFA heeft in november 2002 een werkgroep Grassroots voetbal ingesteld die erop moet toezien dat aan de basis van het voetbal, op het niveau van pupillen een jeugd, de zaak goed is georganiseerd. Alleen met een gezonde basis kan het topvoetbal floreren, is de mening van UEFA. Om voor goedkeuring van bepaalde programma’s in aanmerking komen dient een project van een voetbalbond te voldoen aan een lijst van eisen. (Bron: knvb.nl)
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.