Rob Baan in dienst van de KNVB

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De KNVB heeft Rob Baan per 1 oktober toegevoegd aan de technische staf van de nationale jeugdselecties. Baan (62) gaat zich bezighouden met het bewaken van de samenhang tussen de jeugdselecties van Onder 15 tot en met Jong Oranje.
 
Zijn aanstelling houdt verband met het feit dat de activiteiten van de vertegenwoordigende jeugdelftallen – ook als gevolg van de internationale speeldagenkalender – veelal op dezelfde data plaatsvinden.

De KNVB denkt op deze wijze de cohesie tussen de jeugdselecties te bevorderen en de ontwikkeling van de jeugdinternationals intensiever te kunnen volgen.

De trainerscarri√®re van Baan begon in het seizoen 1965/’66. Sinds die tijd is hij bij diverse clubs als verantwoordelijk coach werkzaam geweest. Baan was al eerder in dienst van de KNVB. Van 1978 tot en met 1983 was hij assistent-bondscoach.

In zijn nieuwe functie reist Baan deze week naar Peru om donderdag in Chiclayo de halve finalewedstrijd van het WK-team onder 17 tegen Mexico bij te wonen. Ook is hij zondag in Lima aanwezig bij het duel om de derde/vierde plaats en de finale.

Het contract tussen Baan en de KNVB loopt tot medio 2008. (Bron: knvb.nl)