De belastingdienst heeft een begin gemaakt met een grootscheepse controle van de boeken bij de 84 zaterdag- en zondag-hoofdklassers in het amateurvoetbal. Inmiddels hebben clubs als Sparta Nijkerk, DOVO, VVOG, ASWH en het naar de eerste klasse gedegradeerde Huizen bezoek gehad van twee inspecteurs, die de afdrachten van loon- en omzetbelasting (BTW) hebben onderzocht.
Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de spelers- en trainerscontracten én de kantineopbrengsten van de laatste vijf kalenderjaren. Het is de eerste controle die landelijk wordt gecoördineerd door de Landelijke Kennisgroep Betaalde Sport in Utrecht. Het onderzoek wordt uitgesmeerd over drie jaar en moet medio 2008 zijn afgerond.
Woordvoerder Roel van Koperen van de Belastingdienst spreekt van een reguliere controle. ,,Ik heb al gehoord dat bij sommige clubs de FIOD was binnengevallen, maar dat is kul. We zijn niet op jacht. Het zijn controles zoals ze ook plaatsvinden bij de bakker op de hoek. Controles horen tenslotte bij de kerntaken van de belastingdienst. We maken een afspraak met de penningmeester en krijgen volledige inzage in de boeken van de verschillende amateurclubs. Ook in het amateurvoetbal gaan inmiddels geldstromen rond waaraan fiscale aspecten kleven. Niets meer en niets minder. Het bijzondere is alleen dat het onderzoek dit jaar landelijk wordt aangestuurd.’’ (Bron: ad.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.