KNVB beslist: Alphense Boys-Olympia op kunstgras

De voetbalwedstrijd tussen Alphense Boys en het Goudse Olympia in de tweede klasse zal morgenmiddag (14.00 uur) op het (rubber ingestrooide) kunstgrasveld op het Alphense sportpark De Bijlen worden gespeeld.
Dat is de uitkomst van het overleg dat Alphense Boys en de KNVB hebben gevoerd. Alphense Boys was in eerste aanleg niet al te enthousiast over dit idee vanwege het feit dat rond het kunstgrastapijt zowel een tribune als sponsorborden ontbreken. De KNVB was echter niet onder de indruk van deze tegenargumenten en heeft Alphense Boys verplicht om de wedstrijd op het kunstgras te laten verspelen. Het is, voor zover bekend en zeker binnen het district West II, de eerste keer dat de voetbalbond een club de verplichting oplegt om een competitiewedstrijd op kunstgras te laten verspelen.
De wedstrijd Alphense Boys-Olympia kon niet op het normale natuurgrasveld worden gespeeld als gevolg van een heersende grasziekte. Niet alleen Alphense Boys is door deze ziekte getroffen, als gevolg daarvan gaat vandaag het hoofdklasseduel ARC-Excelsior Maassluis niet door. Een alternatief voor deze wedstrijd bleek, althans voor vandaag, niet voorhanden. ARC-Excelsior M is nu voorlopig vastgesteld voor zaterdag 22 oktober.
Paul Bahlmann, woordvoerder namens Alphense Boys, zegt wel met het standpunt van de KNVB te kunnen leven. ,,Uiteindelijk wel, ja. Het is alleen jammer dat je nu de toeschouwers weinig hebt te bieden langs de lijn, zeker als het morgen zou gaan regenen. Er is geen tribune en er zijn louter staanplaatsen. Daarnaast doen we onze sponsors enigszins tekort. Er hangen immers geen reclameborden langs dat kunstgrasveld. Een voordeeltje is misschien dat toeschouwers vanuit ons clubgebouw rechtstreeks op dat veld kunnen kijken. Voor als het regent dus…’’
Het hoofdveld van Alphense Boys wordt inmiddels onder handen genomen. Er is kunstmest gestrooid dat de wortelgroei dient te activeren. Men hoopt binnen enkele weken weer volledig gebruik te kunnen maken van het hoofdveld. (Bron: ad.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.