Jong Oranje moet het in twee duels opnemen tegen de leeftijdgenoten van Slovenië om de eindronde van de Europese titelstrijd in 2006 te halen. De loting werd donderdagmiddag in Nyon verricht.
Oranje eindigde dinsdag door een zege van 4-0 op Macedonië als winnaar in groep 1. Slovenië eindigde als tweede in groep 5. Nederland speelt op 12 november eerst uit tegen Slovenië. Op 16 november is de return. Het EK vindt volgend jaar plaats van 25 mei tot en met 6 juni. Een van de acht finalisten gaat fungeren als organisator.

Trainer Foppe de Haan kon donderdag weinig zeggen over de laatste tegenstander op weg naar het EK. “Ik weet nog niks, maar we spelen pas over een maand. Ze komen niet meer in actie, dus een mogelijkheid om ze te bekijken is er niet. In Duitsland is echter een bureau dat alle voetbalwedstrijden ter wereld op dvd zet. Andere mogelijkheden zijn er even niet”, zei hij over het vergaren van kennis over de tegenstander.

Loting

De Fries was echter niet ongelukkig met de loting. “Het had aanmerkelijk slechter gekund met trips naar Rusland of Oekraïne. Ook ben ik blij dat we niet de Portugezen, Fransen of Engelsen hebben geloot. Dat zijn stuk voor stuk sterke tegenstanders.” Jong Oranje speelt het tweede duel hoogstwaarschijnlijk in Heerenveen. “Dat is voor 99,9 procent zeker’, gaf De Haan donderdag aan.

De loting in Nyon gaf het volgende resultaat: Slovenië – Nederland, Oekraïne – België, Rusland – Denemarken, Zwitserland – Portugal, Servië & Montenegro – Kroatië, Hongarije – Italië, Tsjechië – Duitsland, Engeland – Frankrijk. (Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.