FC Groningen en Ron Jans zijn een nieuwe verbintenis overeengekomen. De 47-jarige trainer zal in ieder geval tot medio 2007 onder contract staan bij de Trots van het Noorden. Per jaar zal worden bekeken of de samenwerking wordt voortgezet.

Ron Jans werd op 28 oktober 2002 aangesteld als opvolger van Dwight Lodeweges. De oefenmeester kwam destijds over van FC Emmen en tekende een anderhalf-jarig durend contract in het Oosterpark. Daarna werd zijn verbintenis met de club met twee seizoenen verlengd. Deze overeenkomst zou komende zomer aflopen. Beide partijen waren echter van mening dat er nog voldoende perspectief was om nog langer met elkaar door te gaan. Jans is na Guus Hiddink (PSV) en Foeke Booy (FC Utrecht) de langst zittende trainer bij dezelfde club.

Manager technische zaken Henk Veldmate toont zich zeer tevreden over de verlengde samenwerking. “Wij denken dat we de lijn die we momenteel samen bewandelen, kunnen continueren. We zijn zeer te spreken over de samenwerking en de manier waarop Ron Jans de club uitdraagt. Ook wat betreft de prestaties worden de doelstellingen gehaald. Onze intentie is langer met elkaar door te gaan en dat gaan we vanaf nu per seizoen bekijken.”

Ook Jans zelf kan zich in deze constructie vinden. “Ik denk dat er nog voldoende perspectief is om het team en de club verder te laten groeien. Die uitdaging ligt er en dat was de reden dat ik er nog graag minimaal een jaar aan wilde vastknopen. Ik ben blij met dit nieuwe contract. Ik heb altijd gezegd dat ik FC Groningen een fantastische club vind om voor te werken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.