Jan de Jonge wordt met ingang van maandag 7 november de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. Hij volgt Gert Kruys op die onlangs bij de Superboeren vertrok. Jan de Jonge is aan zijn vijfde seizoen bezig als trainer bij sc Heerenveen. Eerst als assistent van Foppe de Haan en de afgelopen anderhalf jaar assisteerde hij Gertjan Verbeek.

Jan de Jonge voetbalde van 1981 tot 1983 bij FC Groningen en droeg daarna zes seizoenen het pompeblêdenshirt van sc Heerenveen, waar hij vanaf 1985 ook actief werd bij de nieuw opgerichte voetbalschool. In 1988 trad hij in dienst bij de BVO Emmen en de gemeente Emmen. Bij zowel de club als de gemeente vervulde hij diverse functies. In 1998 werd Jan de Jonge bij de BVO Emmen benoemd tot hoofdtrainer. Twee jaar later, in 2000, keerde hij terug bij sc Heerenveen, waar hij het belofteteam onder zijn hoede kreeg en assistent werd bij de eerste selectie. Eerst bij Foppe de aan en de afgelopen seizoenen bij Gertjan Verbeek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.