Bestuur AV achter doorstromingsregeling

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB heeft zich vandaag in beginsel uitgesproken vóór een doorstromingsregeling tussen de top van het amateurvoetbal en de huidige Gouden Gids Divisie. Vorige week sprak een meerderheid van de clubs uit de Gouden Gids Divisie, verenigd in de Coöperatie Eerste Divisie (CED), zich ook al positief uit over de invoering van een promotie/degradatieregeling tussen betaald voetbal en amateurvoetbal.  

De komende maanden zal een werkgroep bestaand uit Henk Kesler (directeur betaald voetbal), Edwin Lugt (directeur CED) en Ruud Bruijnis (directeur amateurvoetbal) een aantal modellen ontwikkelen waarover de clubs zich vervolgens kunnen uitspreken. De besluitvorming zal in het voorjaar van 2006 plaatsvinden.

Het bestuur amateurvoetbal zal uiterlijk januari 2006 alle amateurvoetbalverenigingen raadplegen over de doorstromingsregeling. Als de regeling tot stand komt verdwijnt na vijftig jaar de scheiding tussen de competities betaald voetbal en amateurvoetbal. Directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis is blij met het principebesluit. ,,Om voetbaltechnische redenen is het een goede zaak dat dit proces wordt voortgezet. De bouwtekeningen zijn goedgekeurd. Nu kunnen we gaan werken aan de inrichting van het huis.” (Bron: KNVB)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw