Trinidad en Tobago houdt WK-hoop overeind
De historische WK-kwalificatie is voor Trinidad en Tobago nog in het zicht, al werd het thuisvoordeel tegen Bahrein niet uitgebuit (1-1).
Trinidad en Tobago en Bahrein leken zich te moeten verzoenen met een doelpuntloos gelijkspel. Dat veranderde toen Husein Salman halverwege de tweede helft de score namens de gasten opende. Gelukkig voor Leo Beenhakker cum suis had Trinidad en Tobago snel antwoord op de openingstreffer van Bahrein. Christopher Birchall gaf dertien minuten voor het einde het publiek in het Hasely Crawford Stadium reden tot juichen; 1-1.

De return van de WK-play-offs wordt woensdag gespeeld in Bahrein. Dan wordt duidelijk of bondscoach Beenhakker zijn missie bij Trinidad en Tobago in Duitsland kan vervolgen.

Australië moet klein verlies wegpoetsen
Uruguay deelde een kleine tik uit aan Australië, dat echter met de nipte 1-0 nederlaag nog voldoende uitzicht heeft op een WK-ticket.
Australië moet woensdag in Sydney een 1-0 verlies zien weg te werken. De formatie van Guus Hiddink kende in Montevideo een prima eerste half uur. Maar het overwicht kwam niet tot uitdrukking in een doelpunt.

Uruguay deed het beter. Op het moment dat de ploeg van bondscoach Fossati wat meer z’n stempel kon drukken op de wedstrijd sloeg het ook meteen toe. De Australische doelman Mark Schwarzer was kansloos op de inzet van Dario Rodriguez, die vrijstaand een vrije trap van Alvaro Recoba binnenkopte.

Na rust had Uruguay ook het betere van het spel, al verzuimde de Zuid-Amerikaanse ploeg met een extra goal het WK-ticket iets zekerder te stellen. Maar Australië had ook reden tot klagen, aangezien Jason Culina de paal raakte.

‘We hebben de eerste helft gedomineerd, maar we waren niet goed genoeg om het af te maken’, zei Hiddink na afloop. ‘Ze hebben het erg goed gedaan. Maar in mijn beleving moet je het afmaken als je domineert. Toch was het een goed resultaat.’ (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.