Trainersnieuws in Hoofdklassen

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Spakenburg
Spakenburg heeft trainer Bert Ebbens aan de kant gezet. De beslissing viel enkele dagen nadat Spakenburg voor de vijfde achtereenvolgende keer had verloren. De ploeg is afgezakt naar de elfde plaats met tien punten. Voorlopig zal de A-selectie worden getraind door Stef Hartog geassisteerd door Melrik Beukers en Peter Kroonenberg, die Jan van Leijenhorst vervangt als elftalleider. Dit drietal zal ook de coaching tijdens wedstrijden verzorgen totdat er een geschikte nieuwe hoofdtrainer is gevonden.

Het bestuur zegt een besluit te hebben genomen waar het niet trots op is, “maar gegeven de dalende prestaties en ook het ontbreken van de ‘chemie’ om tot de juiste prestaties te komen, zo heeft moeten handelen”.

Het bestuur neemt, zo zegt het, helaas afscheid van een van een goed onderlegde trainer en een fijne persoonlijkheid. “Maar hij is niet dé trainer die Spakenburg nu nodig heeft”, aldus een persbericht dat vannacht is verstuurd.

Ebbens heeft niet aan de hooggespannen verwachtingen kunnen voldoen. Spakenburg, dat volgend jaar 75 jaar bestaat, was er veel aan gelegen om het jubileum met een kampioenschap luister bij te zetten. Na tien gespeelde wedstrijden staan de ‘blauwen’ echter op een schier onoverbrugbare achterstand van 18 punten op koploper en buurman IJsselmeervogels.

Jan van Leijenhorst zegt in een reactie niet te spreken te zijn over het bestuursbesluit. “Drie maanden geleden werd ik benoemd, omdat Melrik Beukers beslist geen elftalleider mocht worden. Nu moet ik plotseling plaats maken omdat men Beukers op de bank wil hebben, terwijl men zeer tevreden was over mijn functioneren. Ik kon wel trainer van het tweede elftal worden, maar daar heb ik voor bedankt. Als de leden van de Technische Commissie kerels zijn, treden ze af vanwege hun eigen falende beleid.”

Bestuurslid Lub Hartog, ten slotte, heeft per direct zijn functie ter beschikking gesteld.

Ebbens is de vierde trainer in de hoofdklasse die het seizoen niet afmaakt. Eerder werden al Danny Molendijk (Deltasport) en Erik Tetaert (Hoek) ontslagen. Frits van den Berk (Sparta Nijkerk) heeft zelf ontslag genomen.

Sparta Nijkerk
Na het opstappen van Frits van den Berk als hoofdtrainer van Sparta Nijkerk nam assistent-trainer John Kamphuis samen met Eltjo Kapenga het roer over. Omdat de spelers graag duidelijkheid wilden over wie de eindverantwoordelijkheid droeg voor het eerste elftal, besloot het bestuur Eltjo Kapenga aan te stellen als de man met de eindverantwoordelijkheid. Deze beslissing werd ingegeven door het feit dat Kapenga meer ervaring had en over de juiste trainerspapieren beschikte.

John Kamphuis kon zich niet vinden in deze situatie en vond dat hij niet meer kon functioneren. Afgelopen week legde hij zijn functie als assistent-trainer neer. Afgelopen weekend heeft het bestuur in overleg met de spelersraad besloten dat het aanblijven tot het eind van dit seizoen van interim-trainer Eltjo Kapenga de beste oplossing voor Sparta Nijkerk is.

Over het invullen van de vacature van assistent-trainer hoopt het bestuur de komende weken meer duidelijkheid te kunnen geven.(Bron: voetbalopzaterdag.com)

Germania
Hoofdklasser Germania en trainer Frans Koenen gaan per direct uit elkaar. Het bestuur van de Groesbeekse club heeft besloten door de tegenvallende resultaten voortijdig het dienstverband te beëindigen. Koenen was bezig aan zijn tweede jaar bij de club van de Stekkenberg. Afgelopen seizoen eindigde Germania onder leiding van Koenen als zesde in het eerste hoofdklasseseizoen. In de huidige competitie staat de club onderaan met slechts één punt. Tweede trainer Willie Veenstra neemt voorlopig de taken van Frans Koenen over.

Kees Heijmans is de komende zes weken trainer van Germania. De 52- jarige Groesbekenaar neemt bij de hoofdklasser de taken over van Frans Koenen, die begin deze week op non- actief werd gesteld. Heijmans, die er inmiddels al twee trainingen op heeft zitten als hoofdcoach, heeft zich niet hoeven voorstellen bij de Stekkenbergers. De beroepsmilitair is al vanaf zijn tiende lid van Germania. Hij speelde er achttien seizoenen in het eerste elftal. En nadat hij zijn actieve carrière had beëindigd, was hij in het seizoen 1987/ 88 een seizoen trainer op Sportpark Noord. In de jaren tachtig was hij ook de grote man in het zaalvoetbalteam van Germania, dat destijd op het hoogste niveau speelde. Nog altijd is hij intensief betrokken bij de club. Hij is lid van de technische commissie, auteur van het jeugdplan en schrijft daarnaast regelmatig stukjes voor het clubblad. Die activiteiten zullen de komende tijd op een laag pitje komen te staan omdat Heijmans zijn handen vol zal hebben aan het eerste elftal. Volgens Germania- voorzitter Willie Verbeet is het volkomen logisch dat de clubleiding bij Kees Heijmans terecht is gekomen. ” Hij kent de club als geen ander, bovendien is hij beschikbaar. Al moest er wel het een en ander geregeld worden. Kees is als beroepsmilitair gelegerd in Huibergen, vlakbij Bergen op Zoom. Daarom hebben we afgesproken dat hij de dinsdagtraining overlaat aan assistent- coach Willie Veenstra. Donderdags en vrijdags doet hij de trainingen wel, net zoals de coaching op zondag natuurlijk.” Omdat Heijmans niet over de papieren beschikt om een hoofdklasser te mogen trainen, gaat Germania dispensatie aanvragen. ” Dat zou ons de gelegenheid bieden de komende weken rustig te kijken naar een permanente oplossing”, aldus Verbeet. (Bron: www.germaniagroesbeek.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw