Beenhakker plaatst zich voor WK

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Leo Beenhakker is er woensdag in geslaagd zich met het nationale voetbalelftal van Trinidad en Tobago te plaatsen voor het wereldkampioenschap, volgend jaar in Duitsland. Het Midden-Amerikaanse land versloeg in Manamah thuisland Bahrein met 1-0. Lawrence was in de 50e minuut de maker van het enige doelpunt.

Het eerste duel tussen beide teams was zaterdag in 1-1 geëindigd. Beenhakker, die formeel nog tot overeenstemming moet komen met de bond van Trinidad over contractverlenging, wordt de vierde Nederlandse coach die actief zal zijn op het WK.

Marco van Basten plaatste zich met Oranje, Dick Advocaat werd onlangs benoemd tot bondscoach van Zuid-Korea en Guus Hiddink bereikte woensdag met Australië ten koste van Uruguay de wereldtitelstrijd.

Voorsprong
Trinidad had via Jones en John voor rust al mogelijkheden de broodnodige voorsprong te verwerven, maar de grootste kans viel aan de andere kant toen doelman Jack volledig mistastte en verdediger Andrews met een ultieme ingreep een vrijwel zeker doelpunt voorkwam. Vijf minuten na rust kopte Lawrence raak uit een corner van routinier Yorke.

Terecht
In de slotfase raakten de gemoederen verhit. De Colombiaanse arbiter Ruiz Acosta keurde volkomen terecht een treffer van Bahrein af en stuurde tussen alle opstootjes door Hussain Ali Baba nog uit het veld. Daarna was het gedaan en barstte aan de andere kant van de wereld het carnaval los.

Trinidad en Tobago werd het vierde Caribische land na Cuba (1938), Haïti (1974) en Jamaica (1998) dat deelneemt aan het WK. Voor Leo Beenhakker wordt het zijn tweede optreden bij een mondiale titelstrijd. De Rotterdammer was bondscoach van Oranje tijdens het WK van 1990 in Italië. Nederland werd toen in de achtste finales uitgeschakeld door latere wereldkampioen Duitsland. (Bron: nu.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw