Het trainerschap van Hans Westerhof bij Chivas USA is van korte duur geweest. Na iets meer dan vijf maanden moet hij het veld ruimen voor de nieuwe coach Bob Bradley.
Westerhof is de tweede trainer die dit seizoen weg moet bij Chivas. Een andere Nederlandse coach, Thomas Rongen, werd eerder uit zijn functie ontheven.

Chivas USA neemt voor het eerst deel aan de Major League Soccer. De resultaten van de debutant zijn teleurstellend. Rongen startte het seizoen met slechts vijf punten uit elf wedstrijden. Onder leiding van Westerhof werden de prestaties nauwelijks beter, dertien punten uit 21 wedstrijden. Chivas staat laatste in de Western Conference.

Reden voor de steenrijke eigenaar Jorge Vergara om ook Westerhof aan de kant te zetten. Daarmee eindigt het Amerikaanse avontuur voor de Nederlander. Voordat hij trainer werd bij Chivas USA, was hij technisch directeur van drie clubs die eigendom zijn van Vergara. Naast Chivas USA zijn dat het Mexicaanse Chivas Guadalajara en Saprissa uit Costa Rica. Westerhof keert niet terug in zijn oude functie. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.