FC Porto heeft het contract van Co Adriaanse opgewaardeerd. De coach is een jaar langer vastgelegd, tot medio 2008. Adriaanse maakte het nieuws zelf bekend, woensdag direct na het teleurstellende 1-1 gelijkspel in het Champions League-duel met Glasgow Rangers. Opvallend is het tijdstip waarop Porto een gebaar maakt naar zijn trainer. Adriaanse kreeg rond het CL-duel met Rangers harde kritiek van Lourenço Pinto, de advocaat van Porto-voorzitter Pinto da Costa.

,,Porto heeft een fout gemaakt door Adriaanse te contracteren”, sprak Lourenço Pinto op Radio Renascença. ,,Met een andere trainer had Porto zich al lang geplaatst voor de achtste finale. Deze Hollander is niet de man voor Porto. De clubleiding heeft de juiste spelers weten te strikken, maar faalde met het zoeken naar een coach in Nederland.’

Porto staat laatste in CL-groep H, maar kan de achtste finales nog wel bereiken. Ook de laatste twee trainers van Porto kregen van preses Pinto da Costa een tussentijdse contractverlenging van een jaar. Beiden werden kort daarop ontslagen. (Bron: ad.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.