RBC Roosendaal heeft er een opmerkelijke ochtend op zitten. Coach Dolf Roks werd ontslagen maar kreeg even later dankzij de steun van de spelersgroep, die verhaal haalde bij voorzitter Jan Pollemans, zijn baan weer terug.
Roks nam dinsdagmorgen afscheid van zijn spelers met de mededeling dat hij was ontslagen door RBC en dat technisch directeur Rob Meppelink, die ook als assistent-trainer fungeert, zijn taken zou overnemen. De spelers van RBC kwamen in verzet en overtuigden Pollemans ervan het nog even aan te zien.

Ondanks de steunbetuiging is het nog maar de vraag hoe lang Roks nog te handhaven is. Alleen als hij met de nummer laatst van de Eredivisie snel resultaten gaat halen, lijkt de Zeeuw nog toekomst te hebben in Roosendaal.

RBC sprokkelde in dertien competitieduels tot nog toe drie schamele puntjes bijeen. Alleen tegen RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Willem II verloor het niet. RBC staat dan ook muurvast op de laatste plaats. Het gat met Willem II, dat een wedstrijd minder speelde, bedraagt vijf punten. ADO Den Haag heeft zes punten meer. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.