Al Jazira en Sef Vergoossen zijn uit elkaar. De Nederlandse trainer hield het zelf voor gezien om zijn handen vrij te hebben voor een avontuur in Japan.
Al Jazira, waar Vergoossen in juni 2004 neerstreek, is uitgeschakeld voor de titelstrijd. Desondanks is de club uit de Emiraten teleurgesteld over het vertrek van de Limburgse coach.
‘Sef heeft de laatste achttien maanden opvallende successen geboekt. We wisten dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voor hij andere aanbiedingen zou krijgen’, vertelde Donald Murray, algemeen directeur van Al Jazira.
Vergoossen bevestigde aan de Belgische teletekst dat hij zijn loopbaan voortzet in Japan. De Limburger gaat aan de slag bij Nagoya Grampus Eight, dat veertiende staat in J-League. Al Jazira heeft technisch directeur Walter Meeuws voorlopig aangesteld als trainer.

Vergoossen hekelt ‘onbetrouwbare’ Meeuws
Sef Vergoossen heeft met Nagoya Grampus Eight een nieuwe werkgever in Japan gevonden. Toch deed de Limburger in Het Belang van Limburg nog even een boekje open over Walter Meeuws, de technisch directeur van Al Jazira, die zijn baan als coach bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten overneemt.
‘We hadden geen probleem op voetbaltechnisch gebied, maar wel op menselijk vlak’, legde Vergoossen uit. ‘Meeuws was niet rechtuit. Van bij het begin had ik de indruk dat hij op mijn stoel zou terechtkomen. (…) Ik vind Meeuws de meest onbetrouwbare persoon die ik in het voetbal ben tegengekomen.’

Meeuws reageerde in de Gazet van Antwerpen verrast op de uithaal van Vergoossen. ‘Ik snap er niks van. We hebben niet op gespannen voet samen-gewerkt. Blijkbaar van zijn kant wel. Ik vind het vreemd. Zijn beschuldigingen zijn volstrekt onwaar. Dit is belachelijk. (…) Ik ben nooit op zijn job uitgeweest.’

Meeuws geldt in België als grote kandidaat om de nationale ploeg te gaan leiden. ‘Bondscoach worden blijft de ambitie. Eind december kom ik naar België, misschien komt er dan wel een gesprek’, blikte de ex-Ajacied vooruit. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.