Akkoord archiefbeelden voetbal

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De Eredivisie CV (ECV), de voetbalclubs en de NOS hebben vandaag een contract gesloten over het gebruik van eredivisiebeelden uit het archief van de NOS. Voor het gebruik van die beelden is een financiële regeling getroffen, zodat de huidige zendgemachtigden Talpa, Versatel en RTL 5 ze in hun programma’s kunnen gebruiken.
 
Als tegenprestatie mag de NOS actuele beelden van dertig dagen en ouder gebruiken in zijn uitzendingen. Daarnaast gaan de ECV en de NOS de mogelijkheden onderzoeken om het voetbalarchief gezamenlijk extern te exploiteren.
 
Alex Tielbeke, directeur van de ECV, is tevreden over de uitkomst van de gesprekken: “We hebben nu een voor alle partijen passende oplossing gevonden. Het heeft even geduurd maar het was dan ook een ingewikkeld proces. We hebben immers te maken met de belangen van drie verschillende mediapartners en de individuele afspraken tussen mediapartners en de clubs. Dat vroeg om een zorgvuldige afstemming. Bovendien moesten alle achttien clubs hun akkoord geven. Dat is nu gebeurd.”
 
Jan de Jong, adjunct-directeur NOS, reageerde ook verheugd: “De NOS en de ECV moesten wennen aan de nieuwe onderlinge verhouding. Maar de NOS heeft altijd aangegeven dat zij haar archieven zou openstellen indien daar een redelijke tegenprestatie tegenover stond. Dat is nu het geval.” (Bron: sport.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw