Hans Westerhof is weer in dienst getreden bij het Mexicaanse Chivas de Guadalajara. De Nederlander, die in 2003 ook al de eindverantwoordelijke was bij Chivas, vervangt de ontslagen oefenmeester Javier Azcargorta.
Westerhof was eerder werkzaam in Mexico in 2003. Hij begon als technisch directeur bij Chivas, eind 2003 werd hij tevens aangesteld als hoofdcoach. Zijn hoogtepunt met de club volgde in 2004, toen de ploeg de finale haalde van de Clausura. Daar ging het na het nemen van strafschoppen ten onder.

In juni 2005 verliet Westerhof Chivas om als hoofdcoach aan het werk te gaan bij het Amerikaanse filiaal van de club, Chivas USA. In Los Angeles was Westerhof niet erg succesvol. Van de 21 duels onder zijn leiding won Chivas er slechts drie, wat er uiteindelijk voor zorgde dat de ploeg als hekkensluiter de competitie beëindigde.

Westerhof verklaarde veel zin te hebben in het nieuwe avontuur bij het filiaal van Chivas waar hij wél succes had. “Ik ben er klaar voor. Ik heb er erg veel zin in om weer een keer als coach te gaan werken en om me bezig te gaan houden met het sportieve project. We hebben een goede spelersgroep en een sterke basis, maar we zijn het erover eens dat we op sommige posities enkele versterkingen kunnen gebruiken.”

Azcargorta werd ontslagen omdat hij er met Chivas niet in was geslaagd een plaats af te dwingen in de Mexicaanse play-offs. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.