Jeu Sprengers reikte woensdag de diploma’s uit aan de zeventien cursisten betaald voetbal. De bondsvoorzitter sprak over een ,,uniek feit” dat iedereen was geslaagd. Hij haalde de waarde aan van het diploma Cursus Coach Betaald Voetbal die in de hele wereld wordt erkend.
 
Een gespreksonderwerp was uiteraard de aanwezigheid van de vier Nederlandse coaches komende zomer tijdens het WK in Duitsland. Een stukje Holland-promotie. ,,Natuurlijk de verdienste van de trainers zelf, maar ook vanwege de degelijke opleiding.”

Onder de geslaagden (seizoen 2004/2005) waren twee andere bondscoaches. Jelle Goes van het nationale team van Estland en Vera Pauw, coach van het Nederlands vrouwenteam.

Pauw is de eerste vrouw die de cursus met goed gevolg heeft afgelegd. Zij kreeg het diploma uitgereikt door Rinus van der Valk. Een goede vriend van wijlen Rinus Michels. Ooit maakte Pauw met Michels de afspraak dat hij het diploma zou uitreiken als Pauw ooit het hoogste diploma zou halen. Michels mocht het helaas zelf niet meemaken.

De volledige lijst met geslaagden:

Gert Aandewiel, Raymond Atteveld, Wil Boessen, Theo Bos, Pieter Bijl, Jerry Cooke, Joop Gall, Jelle Goes, Hans de Jong, Bart Logchies, Stanley Menzo, Luc Nijholt, Vera Pauw, Harry Sinkgraven, Gerald Vanenburg, Roland Vroomans en Aron Winter. (Bron: knvb.nl)
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.