Nederland in poule met Argentinië

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Uiterlijk onbewogen reageerde bondscoach Marco van Basten vrijdagavond op de loting voor het WK in Duitsland. Het Nederlands elftal moet het in de eerste groepsronde tegen Argentinië, Ivoorkust en Servië en Montenegro opnemen. “Dat worden mooie wedstrijden.”

In tegenstelling tot veel van zijn collega’s relativeerde Van Basten de kracht van groep C op het WK. “Wat is nu een zware poule? Natuurlijk moeten we tegen goede ploegen voetballen, maar dat heb je vaak op een WK. Zwaar is niet het juiste woord. Ik spreek liever over een interessante loting.”

Kalou
“Zo is het heel leuk dat we uitgerekend tegen Ivoorkust moeten spelen. Ik had Salomon Kalou voor de loting nog aan de lijn. We zaten een beetje te dollen. Hij was blij met de uitspraak van de rechter. Minister Verdonk moet opnieuw bekijken of Kalou toch niet eerder de Nederlandse nationaliteit kan krijgen. Dat besluit heeft door deze loting toch een aardig laagje gekregen.”

“Argentinië is een ploeg met grote namen. Dat weet je. Maar het is ook heel leuk om tegen ze te spelen. Ook Servië en Montenegro is een ploeg met mooie voetballers. Ik denk dat het stuk voor stuk heel mooie wedstrijden worden”, aldus de bondscoach.

Genieten
“We zullen vanaf de eerste minuut op het WK vol aan de bak moeten. Dat is alleen maar mooi. Ik kijk nu al uit naar de eerste wedstrijd. Volgens mij wordt het genieten.”

Cocu
“Veel moeilijker konden we het geloof ik niet treffen”, luidde vrijdag de eerste reactie van Phillip Cocu op de loting voor het WK voetbal komende zomer in Duitsland. “Argentinië is een grote favoriet voor de eindzege”, stelde Cocu. “Ivoorkust is volgens mij het sterkste land van Afrika en van Servië en Montenegro heb je natuurlijk ook niet zomaar gewonnen.”

“Misschien is het een voordeel dat we de laatste groepswedstrijd tegen Argentinië spelen. Maar dat moeten we ook nog maar afwachten. We hebben het niet getroffen. Deze loting had voor ons veel en veel beter uit kunnen vallen.”

Van der Sar
Doelman Edwin van der Sar zag vrijdagavond thuis voor de televisie gespannen toe hoe het Nederlands elftal tijdens de loting voor het WK aan Argentinië, Ivoorkust en Servië en Montenegro werd gekoppeld.

“Argentinië is natuurlijk een topland”,aldus de aanvoerder van het Nederlands elftal. “Dat wordt ook een wedstrijd op topniveau. Ik verwacht tijdens die wedstrijd prins Willem Alexander op de tribune.”

Georganiseerd
“Ivoorkust heeft met Drogba, Kalou en Koné van PSV natuurlijk ook heel goede voetballers. Servië en Montenegro is in het kwalificatietoernooi zelfs nog boven Spanje geëindigd. Die ploeg speelt heel georganiseerd.

Dat is best uniek voor een land uit de Balkan. Gelukkig kan onze jonge ploeg de komende maanden in verschillende oefenwedstrijden nog veel ervaring opdoen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we op 11 juni goed aan de start verschijnen.”

Cruijff
Johan Cruijff hielp vrijdag in Leipzig mee aan de loting voor het wereldkampioenschap dat volgend jaar zomer in Duitsland wordt gehouden. “Oranje heeft zwaar maar goed geloot”, aldus de Amsterdammer. “Als we ons kwalificeren voor de volgende ronde kunnen we ver komen. Dan stuiten we namelijk op Mexico of Duitsland.”

Oefenduels
Het Nederlands elftal oefent in de aanloop naar het WK voetbal van 2006 in Duitsland tegen Kameroen, Mexico en Australië. De drie wedstrijden worden gespeeld in de laatste fase voor het eindtoernooi. Op 27 mei treft Oranje Kameroen, enkele dagen later op 1 juni Mexico en op 4 juni sluit Nederland de oefencampagne af tegen het Australië van bondscoach Guus Hiddink. (Bron: nu.nl)

Wedstrijden Nederlands elftal:
11 juni 15.00 Servië en Montenegro – Nederland
16 juni 18.00 Nederland – Ivoorkust
21 juni 21.00 Nederland – Argentinië