Mark Wotte vertrekt bij Feyenoord. De technisch directeur laat woensdag zijn contract ontbinden. Hij zal zijn taken de komende twee weken aan de overgebleven drie directieleden van de Rotterdamse club overdragen.
De verwachting is dat Wotte in het buitenland als trainer aan de slag gaat. Volgens diversie media is de coach nagenoeg rond met Southampton. Directeur Clive Woodward van de vorig seizoen uit de Premier League gedegradeerde club zou Wotte vorige week voor het eerst hebben benaderd.

Engelse club
Southampton zoekt een opvolger voor Harry Redknapp. Deze oefenmeester verruilde zijn werkgever twee weken geleden voor zijn oude liefde Portsmouth. Southampton is op dit moment een middenmoter in de Championship, de Engelse eerste divisie.

Voor zijn periode als technisch directeur van Feyenoord was Wotte al oefenmeester van ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Den Bosch en Willem II. “Maar wij weten niets over een nieuwe werkgever”, aldus directeur Woerts van Feyenoord. “Dat is onze zaak ook niet. Mark heeft bij ons aangegeven dat het weer kriebelt om op het veld te staan. Dat was voor ons een meer dan duidelijk signaal.”

Wotte trad in januari 2004 als technisch directeur bij Feyenoord in dienst. Hij was de opvolger voor Rob Baan die verantwoordelijk werd gehouden voor een reeks van miskopen. Samen met trainer Gullit had Wotte vorig seizoen ook geen gelukkige hand in het aantrekken van nieuwe spelers.

Nieuw contract
Het vertrek van Wotte komt zeker voor de buitenwacht als een verrassing. Eind vorige maand bereikte de technisch directeur volgens de Feyenoordkrant nog een akkoord over een nieuw contract dat hem tot de zomer van 2008 aan de Rotterdamse club zou binden.De Raad van Commissarissen zou de nieuwe overeenkomst op 9 december bekrachtigen.

Opvolger
De kans is klein dat Feyenoord, dat ook nog Wim Jansen als adviseur heeft, een opvolger voor Wotte aanstelt. “Voorzitter Jorien van den Herik is al jaren een voorstander om de functie van technisch directeur te splitsen”, aldus Woerts. “Ik zou me kunnen voorstellen dat er uiteindelijk voor wordt gekozen om de technische verantwoordelijkheid niet te koppelen aan de commerciële en financiële verantwoordelijkheid.”

“Onderhandelingen over het aan- en verkopen van spelers gebeurt dan in de toekomst door iemand anders dan diegene die spelers voetbaltechnisch beoordeelt. In de voetballerij is dat nu veelal in handen van de technisch directeur, maar dat is achterhaald. En omdat we binnen Feyenoord de kwaliteiten voor die gesplitste functie in huis hebben, zie ik niet gebeuren dat we een nieuwe technisch directeur zullen aantrekken.” (Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.