Erik Assink voor twee jaar naar Spakenburg
 
Het gonsde al even van de geruchten aan de boorden van het IJsselmeer: Erik Assink wordt de nieuwe trainer van Spakenburg. Dat is nu een feit. Assink is met Spakenburg een contract van twee jaar overeengekomen en wordt de opvolger van de enkele weken geleden ontslagen Bert Ebbens.

Assink heeft woensdagavond het bestuur en de spelersgroep van Bennekom, waar hij aan zijn eerste seizoen bezig is, ingelicht.

Erik Assink (48) is geen onbekende in het rood-blauwe voetbaldorp. Hij was van 1994 tot en met 2000 trainer van IJsselmeervogels. Daarmee werd hij drie keer kampioen. Daarna diende hij vier seizoenen Sparta Nijkerk en loodste de club naar de hoofdklasse.

Assink is de tweede trainer die – vanaf volgend seizoen – zowel Spakenburg als IJsselmeervogels op zijn naam heeft staan. Jan de Rijk is hem in de jaren veertig van de vorige eeuw voor gegaan. De Rijk was daarnaast ook trainer van FC Hilversum, de club waar Assink zijn voetbalcarrière afsloot.

Henny Lee nieuwe hoofdtrainer Katwijk
In de persoon van Henny Lee heeft Katwijk een opvallende opvolger aangetrokken voor de naar Sparta vertrekkende Richard Grootscholten.

Lee kwam in juli in het nieuws toen zijn contract als trainer bij DOVO werd ontbonden als gevolg van een faillissement van de stichting Topsport. Hoewel de stichting een doorstart kon maken en DOVO werd gered, keerde Lee niet terug.

Met Henny Lee (43) heeft Katwijk een trainer binnengehaald, met ruime ervaring in zowel het amateurvoetbal als het betaalde voetbal. In het betaalde voetbal was hij assistent-trainer bij Haarlem en Cambuur Leeuwarden en hoofdtrainer van Stormvogels/Telstar. In het amateurvoetbal is hij vooral bekend geworden als trainer van DOVO, waarmee hij in 2004 het kampioenschap in de hoofdklasse B veroverde. Naast DOVO is Henny Lee hoofdtrainer geweest bij Spakenburg, Aalsmeer en SDW. Momenteel werkt hij voor de KNVB als docent bij de cursus Oefenmeester II.

Katwijk en Henny Lee zijn een overeenkomst aangegaan voor twee seizoenen. Katwijk kijkt uit naar de samenwerking en hoopt met Henny Lee haar ambities verder vorm te geven.

Arie van der Zouwen snel uitgekeken bij Capelle

Arie van der Zouwen, bezig aan zijn eerste jaar bij Capelle, stapt aan het eind van het seizoen op. De 49-jarige Dordtenaar keert na twaalf jaar terug op het oude nest dat VVGZ heet. Met deze vereniging promoveerde hij ook naar de hoogste klasse.

Het vertrek bij Capelle mag verrassend worden genoemd. Na een slechte start is de ploeg steeds beter gaan draaien. Het heeft met een vijfde plaats zelfs weer zicht op de top. “De resultaten zijn goed”, zegt Van der Zouwen in het AD/Rotterdams Dagblad, “maar de ‘klik’ met de spelersgroep is niet optimaal. Er zit wel groei in, dat vindt het bestuur van Capelle ook, maar ik vind bijtekenen te riskant. Straks kom je er over een half jaar achter dat de definitieve ‘klik’ toch niet tot stand is gekomen. Dan heb je een groot probleem. En ik moet nú al een beslissing nemen.”

Overigens hield Van der Zouwen het vorig seizoen bij Barendrecht, toen ook hoofdklasse, na vier maanden voor gezien. Daar klikte het ook niet, maar met name met het bestuur.

Van der Zouwen treft bij VVGZ nog veel mensen rond de selectie die er twaalf jaar geleden ook waren. Dat de oud-bondscoach van HongKong zich nu op een eersteklasser richt, heeft volgens hem niets te maken met mindere ambities. “Ik hou van het proces om een ploeg beter te maken, en van de waardering die daarop volgt. Dat vind ik belangrijker dan status. Het leven zelf en de bevrediging tellen voor mij ook. Dat heeft niets te maken met een gebrek aan ambitie.” (Bron: voetbalopzaterdag.com)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.