De Bredase voetbalclub NAC heeft trainer Ton Lokhoff aan de kant gezet. De 46-jarige oud-speler is ontslagen wegens de teleurstellende resultaten van NAC in de competitie. De club bezet de dertiende plaats in de eredivisie met negentien punten uit zeventien duels.

Voorzitter Willem van der Hoeven bracht de trainer vrijdag op de hoogte van het besluit. Ook assistent-trainer Nico van Zoghel is met onmiddellijke ingang uit de technische staf verwijderd. De clubleiding denkt dat Lokhoff en Van Zoghel niet in staat zijn op korte termijn betere prestaties met het team te bereiken.

Brabantse nest
Lokhoff is oud-speler van NAC. Hij begon er in 1978 zelfs zijn loopbaan. Via PSV, Olympique Nîmes en Feyenoord keerde hij in 1991 terug op het Brabantse nest. Hij trad in 1997 toe tot de technische staf en is sinds juli 2003 hoofdtrainer. Lokhoff is, na Robert Maaskant bij Willem II, de tweede trainer die deze competitie is ontslagen in de eredivisie van het betaald voetbal.

De positie van Lokhoff stond al geruime tijd onder druk. De supporters uit Breda mopperden al wekenlang over het matige voetbal van NAC, dat dit seizoen inzette op een plaats bij de eerste negen. In dat geval zijn de play-offs bereikt en is Europees voetbal haalbaar.

Balans
“We hebben de balans opgemaakt van de eerste seizoenshelft en zien dat we dichter bij degradatie zijn dan bij de play-offs”, zei voorzitter Van der Hoeven. “We hebben de trainers puur op deze teleurstellende resultaten aangesproken. Het was een lastig besluit, want Lokhoff had veel krediet bij ons. Als we zakelijker te werk zouden zijn gegaan, had hij eigenlijk al eerder weg gemoeten.”

Van der Hoeven voerde vrijdagmorgen naar eigen zeggen een goed gesprek met Lokhoff. “Hij berust in onze maatregelen.” De gedupeerde trainer zelf wilde niet ingaan op het nakende ontslag. “Ik ben teleurgesteld. Verder verwijs ik naar de club voor uitleg”, aldus Lokhoff.

Contracten
NAC wil eerst de arbeidsovereenkomsten met beide trainers ontbinden en daarna op zoek gaan naar opvolgers. Van der Hoeven: “Ik verwacht geen problemen met de afwikkeling van de contracten. Na het weekeinde hopen we een nieuwe trainer te kunnen bekendmaken.

Er zijn kandidaten.” Hij achtte het onwaarschijnlijk dat de club Ruud Brood aanstelt als de nieuwe hoofdtrainer. Brood staat bij NAC onder contract en is uitgeleend aan Helmond Sport. NAC moet ook snel de technische staf aanvullen, want op 9 januari wacht alweer de eerste competitiewedstrijd in de tweede seizoenshelft. RKC is dan de tegenstander. (Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.