Robert Maaskant naar RBC

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

RBC Roosendaal heeft Robert Maaskant gestrikt als nieuwe coach. De bij Willem II ontslagen trainer begint voor de derde keer bij RBC. Maaskant moet doen waar zijn voorganger Dolf Roks niet in slaagde: punten pakken en directe degradatie ontlopen.
De 36-jarige Schiedammer tekende voor anderhalf seizoen in Brabant. In zijn eerste periode bij RBC promoveerde hij zowel in 2000 als in 2002 via de nacompetitie naar de Eredivisie. In het tussenliggende jaar degradeerde hij.

Maaskant maakte vervolgens een kort uitstapje naar Go Ahead Eagles maar keerde in februari 2003 weer terug op het oude nest. In de zomer van 2004 vertrok Maaskant naar Willem II, waar hij het in de competitie niet goed deed, maar wel via de bekerfinale Europees voetbal afdwong. Eind november moest hij echter plaatsmaken in Tilburg wegens teleurstellende resultaten.

RBC staat na achttien wedstrijden met een troosteloze score van vier punten onderaan in de Eredivisie. Willem II staat met negen punten uit zeventien duels nog het dichtste in de buurt.

Maaskant loopt het risico dat zijn geschonden imago verdere schade oploopt als RBC degradeert. De wil om snel weer aan de slag te gaan, won het van de angst voor gezichtsverlies.

Jurriaan van Poelje en Eric Hellemons worden zijn assistenten, Rob Meppelink hervat zijn oude functie van manager voetbalzaken. (Bron: vi.nl)