Boeken Henk Mariman genomineerd

De vijfdelige serie boeken van Henk Mariman, uitgegeven door Eisma Businessmedia bv, is genomineerd voor Sportboek van het jaar. De prijs die daarmee valt te verdienen is de Nico Scheepmaker Beker.

Stem nu op uw favoriete Sportboek van het jaar.

Leve De Nico Scheepmaker Beker!
Een bekroning van vakbroeders voor het beste sportboek van het jaar: dat is de Nico Scheepmaker Beker. Jaarlijks kennen Nederlandse sportjournalisten de prijs toe aan de collega die de fraaiste titel op zijn naam heeft staan. In 2004 was dat Auke Kok met zijn boek 1974, Wij Waren De Besten. Voor 2005 wordt het wederom een lastige keuze, want ook dit jaar zijn er weer veel prachtige titels verschenen.

Leve Nico!
De beker is een eerbetoon aan Nico Scheepmaker (1930-1990), de roemruchte sportjournalist met zijn eigenzinnige aanpak. Hij was niet alleen op de velden te vinden, want hij was tevens dichter, slavist en nieuwsgierig naar alles wat beweegt. Gedurende zijn leven schreef hij ruim 12.000 artikels en columns. “Schrijven is mijn zielsbehoefte”, zei hij hierover. Dankzij zijn grote en brede kennis van maatschappelijke ontwikkelingen kon hij als geen ander sport in een ruimere context plaatsen. Scheepmaker was pionier in de sportstatistiek: als eerste journalist turfde hij tijdens voetbal-wedstrijden goede en slechte acties van spelers. In 1990 overleed de markante verslaggever tijdens een tenniswedstrijd.

Leve het sportboek!
Via een internetstemming geven sportjournalisten aan wat hun drie favoriete sportboeken zijn van het afgelopen jaar. Alle stemmen worden opgeteld en de auteur met de meeste punten is winnaar. Ook is er een publieksprijs voor het beste Sportboek van 2005. In 2004 werd deze verrassend gewonnen door Frits van Someren met Het leven van Formule-1-coureur Carel Godin de Beaufort. De uitreiking van de Nico Scheepmaker Beker 2005 vindt op 31 januari 2006 plaats in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Voor het informele gedeelte verzamelen we ons in de Olympic Experience, het multimediale centrum van een dikke eeuw Nederlandse sport. De plechtigheden zijn in Meeting Plaza. Onder de genodigden begeven zich vele vertegenwoordigers van de media zoals uitgevers, schrijvers en journalisten. De presentatie is in handen van Tom van ‘t Hek. Hierdoor is het een ideale gelegenheid om elkaar weer eens te ontmoeten en om nieuwe contacten te leggen.

Leve de informatie!
Contact: Mark Grijsbach Sportboek International www.sportboek.nl info@sportboek.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.