Hedenmorgen hebben trainer/coach Hennie Spijkerman en FC Zwolle besloten de samenwerking per direct te beëindigen. De escalaties van de afgelopen weken hebben Spijkerman in zijn privé-situatie zodanig geschaad dat hij voor zichzelf geen toekomst meer zag bij FC Zwolle. Spijkerman had bij FC Zwolle een doorlopend contract tot medio 2007.

Spijkerman lag afgelopen weken zwaar onder vuur vanuit een klein deel van de Zwolse aanhang. Dit ging zover dat Spijkerman zelfs enige tijd persoonlijke beveiliging heeft moeten krijgen. De club heeft aangekondigd keihard te zullen optreden tegen deze lieden, waarbij de eerste stadionverboden inmiddels zijn uitgedeeld door de KNVB variërend van 27 tot 108 maanden. Voor Spijkerman was de maat inmiddels vol en zag hij geen andere uitweg dan zijn ontslag aan de orde te stellen. Bestuur en directie betreuren de gang van zaken ten zeerste. Trainer en club hebben de situatie in een persoonlijk gesprek gewogen en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking voortijdig te beëindigen.

Onder leiding van de Zwolse trainer werd dankzij een klinkende zegereeks de tweede periode binnen gehaald. Ofschoon de resultaten tegen het einde van de eerste competitiehelft enigszins tegenvielen en de uitglijder tegen Excelsior van jongstleden vrijdag keihard aankwam, hadden en hebben zowel club als trainer er vertrouwen in dat het tij te keren viel.

Hennie Spijkerman werd op zes oktober 2003 aangesteld als opvolger van Peter Boeve. In het seizoen 2003/2004 kon hij degradatie uit de Holland Casino Eredivisie ternauwernood niet meer voorkomen. Het daaropvolgende seizoen 2004/2005 behaalde FC Zwolle onder zijn leiding een zeer verdienstelijke gedeelde vierde plaats maar eindigde de nacompetitie in een grote teleurstelling. Spijkerman coachte FC Zwolle 88 competitiewedstrijden waarin 33 keer gewonnen werd.

De club zal zich komende tijd beraden over diens opvolger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.