AZ kiest in het nieuwe stadion voor gewoon groen gras. Niet voor kunstgras, waar trainer Louis van Gaal een groot voorstander van is. De Alkmaarse club doet nog wel een klimatologisch onderzoek naar de licht- en vochtomstandigheden in het nieuwe stadion. Toestanden als bij de Amsterdam ArenA wil de club voorkomen.

De discussie over kunstgras hield de gemoederen afgelopen maanden in Alkmaar flink bezig. De supporters kozen massaal voor echt gras. Trainer Van Gaal wilde een voortrekkersrol vervullen met een namaakveld.

Ook het trainingsveld dat bij het in aanbouw zijnde stadion komt krijgt een natuurlijke bekleding van goudeerlijk groen gras. (Bron: ad.nl)
 

In De Voetbaltrainer vertelde Louis van Gaal onlangs:

Kunstgras
Daags na het interview treedt AZ in de Alkmaarderhout aan tegen Middlesbrough. Vanwege een overvloedige regenval lijkt het veld in de verste verte niet op een biljartlaken. Natuurlijk zijn de omstandigheden voor beide ploegen gelijk, maar duidelijk niet in het voordeel van AZ. Met kunstgras zou dat anders geweest zijn. Louis van Gaal blijkt een groot voorstander van het gebruik van kunstgras.
Louis van Gaal: “Door menigeen uit de voetbalwereld wordt negatief gereageerd op kunstgras. Ik denk toch dat het een kwestie van tijd is. Een belangrijk argument vóór kunstgras is Fair Play: iedereen voetbalt onder dezelfde omstandigheden. Dat is nu duidelijk niet het geval. Ik heb met Barcelona meegemaakt dat men voor onze komst even het veld kleiner maakte, door de oorspronkelijke lijnen groen te verven, om zichzelf helpen. Nu kun je dat de charme van het voetbalspel noemen, maar dat voelt anders als je verantwoordelijkheid draagt. Toen ik Technisch Directeur was bij Ajax heb ik met Gertjan Verbeek en de spelers van Heracles gepraat over het kunstgras. In het begin had men twijfels, maar uiteindelijk ging men zelfs trainen op het kunstgras in het stadion. Het aantal blessures was gering. Ik denk dat dat komt omdat de omstandigheden steeds dezelfde zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.