Heerenveen heeft het contract met Gertjan Verbeek verlengd. De 43-jarige Verbeek, die aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Heerenveen bezig is, tekende voor twee jaar bij. Heerenveen buigt zich de komende periode over de invulling van de functie van de naar De Graafschap vertrokken assistent-trainer Jan de Jonge.

De in Jubbega woonachtige Gertjan Verbeek werd in de zomer van 2004 aangesteld als opvolger van Foppe de Haan. Verbeek presteerde in zijn eerste jaar als hoofdtrainer goed. Heerenveen slaagde er onder Verbeek voor het eerst in de clubgeschiedenis in om Europees te overwinteren en plaatste zich voor het tweede jaar in successie voor Europees voetbal. Ook dat was een unicum voor de Friese club.
Ook dit seizoen presteert Verbeek goed met Heerenveen. Ondanks het feit dat de trainer afgelopen zomer met Radomski, Väyrynen en Hestad belangrijke spelers uit het Abe Lenstra Stadion zag vertrekken en aan een nieuw team moest sleutelen, stond Heerenveen bij het ingaan van de winterstop op een keurige vijfde plaats. De Friese club plaatste zich bovendien voor de kwartfinale van de strijd om de Gatorade Cup en is ook in Europees verband nog actief.

Heerenveen gaat de komende weken op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. De club moet een vervanger aanstellen voor Jan de Jonge, die eind vorig jaar naar De Graafschap vertrok om in Doetinchem als hoofdtrainer te gaan werken. De functie van Jan de Jonge wordt momenteel waargenomen door Wim Dusseldorp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.