De Almeerse scholengemeenschap Echnaton begint komend schooljaar met een speciale voetbalschool voor vmbo-, havo- en vwo-leerlingen. Dat maakte projectleider topsport R. Maertens van de school vrijdag bekend.

Veertig leerlingen krijgen na deze zomer wekelijks vier uur voetballes ingepland in hun normale lesrooster. Naast de voetballessen door een leraar met een trainingsdiploma van de KNVB, krijgen de scholieren ook twee uur algemene sportles. ,,Want Johan Cruijf zei ooit: als je geen koprol kan maken, kan je ook niet voetballen”, aldus Maertens.

Volgens een woordvoerder van de KNVB is het uniek dat een middelbare school in Nederland een aparte voetbalopleiding begint. ,,Meestal regelen sportclubs voor hun talenten een speciaal lesrooster op de school, zodat ze meer tijd hebben om te trainen”, zegt hij.

Talent ontdekken
Doel van de voetbalschool is om meer talenten te ontdekken. ,,Maar we willen de school ook leuker en interessanter maken voor kinderen die goed zijn in deze sport. Door het schoolaanbod aan te laten sluiten op hun interesse, gaan ze met meer plezier en motivatie naar school”, denkt Maertens.

Om een plekje te krijgen op de voetbalschool, moeten de leerlingen een selectiewedstrijd spelen. ,,De scholieren moeten ook lid zijn van een voetbalclub, zodat ze naast de lessen op school ook nog trainingsuren maken in hun vrije tijd. En wedstrijden spelen natuurlijk.”(Bron: anp)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.