Sinkgraven hoofdtrainer bij FC Zwolle

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Harry Sinkgraven zal het lopende seizoen bij FC Zwolle aan blijven als hoofdtrainer. De voormalig assistent-trainer wordt hiermee de opvolger van Hennie Spijkerman die zich enkele weken geleden genoodzaakt zag af te treden als hoofdtrainer na verregaande dreigementen aan diens (privé-)adres. Sinkgraven (40) wordt tot het einde van dit seizoen bijgestaan door hoofd Opleidingen Gerard Nijkamp.

In december van het vorig jaar behaalde Sinkgraven het diploma Coach Betaald Voetbal. Omdat hij hierdoor in het bezit is van het vereiste trainersdiploma hoeft FC Zwolle geen dispensatie bij de KNVB te vragen.

Harry Sinkgraven was van 1994 tot en met het seizoen 2000/2001 als speler actief bij FC Zwolle. Daarvoor kwam hij uit voor Cambuur Leeuwarden. Hij begon zijn profcarrière bij FC Groningen in het 1988. In totaal speelde de geboren Drent meer dan 360 wedstrijden in het betaalde voetbal.

Meteen nadat Sinkgraven als speler gestopt was met betaald voetbal trad hij bij FC Zwolle in dienst als assistent-trainer. In zijn tweede jaar in die functie behaalde FC Zwolle het kampioenschap in de Eerste Divisie. Hij bekleedt deze functie nu voor het vijfde seizoen.

De vrijgekomen positie van assistent-trainer zal voorlopig worden ingevuld door Gerard Nijkamp, hoofd Opleidingen van FC Zwolle. (Bron: fczwolle.nl)