Marco van Basten: “We hebben goed geloot”

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Bondscoach Marco van Basten toont zich tevreden over het resultaat van de loting voor de kwalificatiecampagne op weg naar het Europees kampioenschap 2008. Nederland werd vanmiddag in Montreux gekoppeld aan Albanië, Belarus, Bulgarije, Luxemburg, Roemenië en Slovenië.
Van Basten: “We mogen niet klagen, we hebben goed geloot. Roemenië kennen we uiteraard nog van de kwalificatiereeks voor het WK in Duitsland. Afgaande op de stand op de FIFA-ranglijst hebben zij van onze tegenstanders de beste papieren. Bulgarije is een ploeg die kan voetballen. Verder denk ik dat we van de andere tegenstanders in groep G normaal gesproken wel kunnen winnen.”

De eerste wedstrijd voor plaatsing voor EURO 2008 staat voor zaterdag 2 september 2006 op het programma. De KNVB buigt zich donderdag 16 februari met de andere zes bonden in Nederland over het wedstrijdprogramma. Volgens de reglementen dient het schema binnen dertig dagen na de loting in het bezit te zijn van de UEFA.

Het Nederlands elftal treft op weg naar de eindronde in Oostenrijk en Zwitserland in Roemenië, Bulgarije, Albanië, Belarus en Luxemburg vijf ‘oude bekenden’. Alleen tegen Slovenië speelde Oranje niet eerder. De statistieken van de onderlinge duels zijn in alle gevallen in het voordeel van Nederland.

Albanië
Laatste ontmoeting: 25.10.1964 Albanië – Nederland 0-2 WK-kwalificatie
Statistieken:  2 gespeeld – 2 gewonnen – 0 gelijk – 0 verloren – doelsaldo 4-0

Belarus
Laatste ontmoeting: 07.06.2003 Belarus – Nederland 0-2 EK-kwalificatie
Statistieken:  4 gespeeld – 3 gewonnen – 1 verloren – doelsaldo 6-1

Bulgarije
Laatste ontmoeting: 24.05.1988 Nederland – Bulgarije 1-2 vriendschappelijk
Statistieken:  7 gespeeld – 3 gewonnen – 1 gelijk – 3 verloren – doelsaldo 13-11

Luxemburg
Laatste ontmoeting: 14.12.1994 Nederland – Luxemburg 5-0 EK-kwalificatie
Statistieken:  14 gespeeld – 11 gewonnen – 1 gelijk – 2 verloren – doelsaldo 57-13

Roemenië
Laatste ontmoeting: 04.06.2005 Nederland – Roemenië 2-0 WK-kwalificatie
Statistieken:  8 gespeeld – 6 gewonnen – 2 gelijk – 0 verloren – doelsaldo 16-1

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw