Peter Bosz en Heracles Almelo waren hard op weg de samenwerking te verlengen. Maar er is een kink in de kabel gekomen. De 42-jarige trainer gaat bij zijn oude club Feyenoord aan de slag.
Financieel hadden Bosz en Heracles elkaar gevonden. Maar de trainer wilde deze week concrete toezeggingen over versterking van de selectie, voordat hij zijn handtekening zou zetten. Het aanbod van Feyenoord doorkruiste alle plannen.

‘Feyenoord is mijn cluppie. Als je club bij je aanklopt, hoef je daar niet zo heel lang over na te denken’, zegt Bosz op de website van Feyenoord. ‘Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Heracles. De rek is er ook nog lang niet uit, denk ik en het zal best moeilijk zijn om afscheid te nemen. Maar als dan een club als Feyenoord komt, die ook nog mijn cluppie is, dan is de keuze minder moeilijk.’

Bosz, die Heracles afgelopen jaar naar de Eredivisie loodste, gaat volgend seizoen bij Feyenoord aan de slag als technisch manager. De 42-jarige Apeldoorner krijgt de verantwoordelijkheid voor de eerste twee elftallen en de jeugdopleiding.

‘Deze functie is natuurlijk heel wat anders en ik zeg de ’trainerij’ voorlopig vaarwel. Daar heb ik wel even over na moeten denken. Maar ik denk dat ik wel de kwaliteiten heb voor deze functie en dat zij bij me zal passen’, zegt Bosz over zijn nieuwe baan. ‘Ik zie het zo: alles wat ik doe zal in het teken van het eerste elftal staan. Ik zal me zeer dienstbaar opstellen ten opzichte van Erwin Koeman.’

Feyenoord is gelukkig met Bosz. ‘Peter past bij ons. Hij is down-to-earth en heeft een goede mentaliteit’, aldus Chris Woerts namens de directie van Feyenoord. ‘We zijn heel blij dat hij voor ons heeft gekozen en dat er weer een echte Feyenoorder terugkeert bij de club.’ Voor Bosz is het een terugkeer op het oude nest. In de jaren negentig speelde hij vijf jaar voor de Rotterdamse club, voor hij bij JEF United aan een Japanse avontuur begon. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.