Rini Coolen heeft per direct ontslag genomen als trainer van FC Twente. De 38-jarige oefenmeester, die bezig was aan zijn eerste zelfstandige klus in het betaald voetbal, is bezweken onder de matige resultaten en de onrust binnen kringen van spelers en supporters. Het opstappen van Coolen kwam, gelet op de recente ontwikkelingen binnen de club, niet als een surprise.

Net als zijn elftal was de oefenmeester op een heilloos pad vol vulkanische erupties beland. De resultaten bleven ver achter bij de verwachtingen en Coolen slaagde er, hoewel tactisch goed onderlegd, niet in dat patroon om te buigen.
Onder zijn leiding voetbalde FC Twente soms best aardig, maar ging het spel mank aan overtuiging en daadkracht. In de mini-winterstop trachtte de club met het aantrekken van Arnar Vidarsson (Lokeren) en Anatoli Gerk (Anderlecht) een doorstart richting play-offs te maken, maar vooralsnog is er geen progressie waar te nemen. Coolen maakte bovendien een taxatiefout. Hij had de twee nieuwelingen zelf nooit zien spelen.
In de laatste weken was de discipline binnen de spelersgroep ver te zoeken. Daniël Majstorovic kon binnen en buiten het veld ongestoord de grote ster uithangen, terwijl het gros van zijn ploegmakkers zijn bloed wel kon drinken. Andere spelers weigerden opdrachten uit te voeren en voor elkaar door het vuur te gaan, een spervuur aan waarschuwingen ten spijt.
Coolen miste eenvoudigweg de autoriteit om de eenheid binnen de selectie te bewaren. Pas vorige week greep hij in. Hij stuurde Majstorovic van de training, na een opstootje met Blaise N’Kufo.
Coolen, onbereikbaar voor commentaar, nam zelf de beslissing op te stappen, nadat hij eerder had aangegeven zijn tot 2007 lopende contract niet te willen uitdienen. Assistent-trainer Jan van Staa neemt de honneurs de rest van het seizoen waar, geassisteerd door Erik ten Hag, het huidige hoofd opleidingen. Coolen was ruim anderhalf jaar hoofdtrainer van Twente. (Bron: ad.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.