Rob Baan technisch directeur ADO Den Haag

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Rob Baan was gedurende twee perioden al werkzaam voor het toenmalige ADO en FC Den Haag. Van 1966 tot 1972 werkte hij als hoofd opleiding en assisteerde hij resp. Ernst Happel en Vaclav Jezek bij het eerste elftal. In de periode 1983-1986 was hij hoofdtrainer van de residentieclub. In 1986 werd Rob Baan met FC Den Haag als eerste club in het betaalde voetbal ongeslagen kampioen van de Eerste Divisie.
Baan was als speler actief voor Sparta, waar hij in 1965 tevens zijn trainerscarrière begon. Daarna was hij onder andere werkzaam voor VVV, de KNVB, Roda JC, wederom Sparta, Cambuur Leeuwarden, FC Twente, Excelsior en PSV. Van 1997 tot 2004 vervulde Baan de functie bestuurslid technische zaken bij Feyenoord. Daarna was hij één seizoen technisch directeur bij het Saudische Al-Jazira. Sinds 1 oktober 2005 maakte Rob Baan deel uit van de technische staf van de nationale jeugdselecties van de KNVB.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw