La Louvière bevestigde dinsdagochtend dat Gilbert Bodart zijn ontslag als trainer heeft ingediend. De coach zegt niet meer te kunnen werken zolang hij wordt beschuldigd betrokken te zijn bij het omkoopschandaal.
‘Meneer Gilbert Bodart heeft ingeschat dat hij niet meer naar behoren zijn beroep kan uitoefenen vanwege de vele beschuldigingen die tegen hem zijn gedaan’, liet de club weten via zijn officiële website.
Maandagavond had zijn advocaat al aangekondigd dat Bodart zijn baan zou gaan opzeggen. Eerder die dag hadden enkele Belgische media al kond gedaan van een ontslag van de voormalig doelman, maar La Louvière ontkende maandagmiddag ten stelligste Bodart te hebben ontslagen.

Bodart werd genoemd in het gokschandaal omdat hij vorig seizoen zou hebben gewed op nederlagen van zijn toenmalige ploeg KV Oostende. De ex-international had eerder al via Het Laatste Nieuws laten weten dat hij moedeloos werd van alle beschuldigingen dat hij betrokken zou zijn in de affaire.

‘Ik word daar zo moe van. Mijn spelers kunnen niet normaal functioneren in deze omstandigheden. Voor de affaire begonnen was, boekten we goeie resultaten. Al die verhalen en geen enkel dat waar is. Wie schept er nu plezier in om iemand kapot te maken?’

Assistent-coach Frédéric Tilmant neemt voorlopig de taken van Bodart over. In oktober was Bodart aan de slag gegaan bij RAAL, als opvolger van de destijds ontslagen Emilio Ferrera. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.