Regionale voetbalschool bij FC Zwolle

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Ondertekening samenwerking Voetbal Talent Centrum Vechtdal bij FC Zwolle – FC Emmen

Voorafgaand aan het thuisduel van FC Zwolle tegen FC Emmen van aanstaande vrijdag zal ook de formele bekrachtiging van het project Voetbal Talent Centrum Vechtdal (VTCV) plaats vinden. Ook ambassadeur van dit project, oud-FC Zwolle speler Arne Slot, zal hierbij aanwezig zijn.

Het VTCV heeft de vorm van een regionale voetbalschool. Jonge voetbaltalenten uit de regio Vechtdal komen wekelijks trainen en oefenwedstrijden spelen op sportpark De Boshoek in Hardenberg. De trainingen en wedstrijden staan onder leiding van gekwalificeerde (jeugd-)trainers van FC Zwolle en HHC. Daarnaast stelt FC Zwolle haar expertise beschikbaar in het opleiden en trainen van het bestaand jeugdkader van de betrokken amateurverenigingen. Het VTCV is een initiatief van FC Zwolle en HHC Hardenberg. René Schuldink, bestuurslid HHC, is namens de voetbalvereniging HHC Hardenberg aanwezig.

Na maanden van voorwerk en een tweetal selectiewedstrijden is de tijd rijp om een formeel startschot te geven. FC Zwolle heeft de deelnemende personen en verenigingen daarvoor uitgenodigd aanwezig te zijn bij het thuisduel tegen FC Emmen, een streekgenoot van de beoogde doelgroep. Het VTCV heeft een stichtingsbestuur gekregen, tot op heden bestaande uit de heer Jan Bast en de heer Peter Liebrechts (respectievelijk ex-directielid en zittend directie-lid van Stichting Nieuw Baalderborg. Met een derde bestuurslid vinden op korte termijn afrondende gesprekken plaats over diens zitting name in het bestuur van het VTCV.

Op 1 maart aanstaande vindt de eerste training plaats voor de inmiddels geselecteerde spelers. Om 16.30 uur wordt op sportpark De Boshoek voor het eerst in deze officiële setting getraind.

Arne Slot, van 1995 tot 2002 speler van FC Zwolle, afkomstig uit Bergentheim én pupil van de Zwolse jeugdopleiding, heeft zich als ambassadeur aan het Talentcentrum verbonden. Hij zal actieve rol gaan spelen in het sociaal maatschappelijke traject dat de stichting voor ogen heeft. Ook hij zal komende vrijdag aandachtig toeschouwer zijn. Zowel bij de ondertekening van de acte als later bij de wedstrijd FC Zwolle – FC Emmen.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw