Aron Winter is volgend seizoen de nieuwe coach van Jong Ajax. Hij is de opvolger van John van den Brom, die wel als hoofd opleidingen actief blijft. Van den Brom kan beide functies niet langer combineren, mede omdat hij de hoogste trainerscursus gaat volgen. Winter behaalde in december het diploma Coach Betaald Voetbal. 
 
De 39-jarige oud-international liep al stage bij Ajax en was tevens werkzaam als assistent bij het olympisch elftal. Winter tekent binnenkort een éénjarig contract. Vorig jaar zat hij tijdens het WK jeugd in Nederland op de bank, naast Foppe de Haan en Wim van Zwam.

“Daar heb ik veel van opgestoken. Ik was er niet alleen om de hesjes uit te delen, maar kreeg de vrijheid om trainingen te geven en dingen zelf te doen. Van den Brom hanteert dezelfde aanpak. Daardoor begon het te prikkelen. Bij Ajax kan ik me nu in alle rust verder ontwikkelen. Op de achtergrond, maar wel op een goed niveau. Het is een mooie uitdaging”, aldus Winter.

Ook Frank de Boer en Michel Kreek keren terug op het oude nest. Zij krijgen respectievelijk een D- en E-juniorenteam onder hun hoede. (Bron: telesport.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.