Met ingang van het komende seizoen 2006/2007 treedt Marco Roelofsen weer in dienst bij FC Zwolle. Roelofsen (37) treedt toe tot de technische staf van FC Zwolle A1 en zal daarnaast een coördinerende en promotionele taak krijgen bij de FC Zwolle COACH Voetbal Clinic. FC Zwolle gaat een dienstverband met hem aan voor de duur van één seizoen.

Roelofsen zal toetreden tot de technische staf van de A1 van FC Zwolle. Vanwege zijn fulltime dienstverband bestaat ook de mogelijkheid dat hij gaat assisteren bij andere jeugdelftallen.

Naast het trainerschap zal de oud-middenvelder ook de coördinatie van de FC Zwolle COACH Voetbal Clinic gaan verzorgen. Op deze manier wordt een bekend gezicht en een bekende naam aan de Clinic gekoppeld wat de uitstraling nog verder ten goede komt.

Algemeen directeur Gerald van den Belt is blij met de terugkeer van Roelofsen. “Oud-spelers als Marco kunnen van grote betekenis zijn voor de club. Alleen al vanwege zijn naam en bekendheid is hij van toegevoegde waarde voor de jeugdopleiding van FC Zwolle. Zijn aanwezigheid spreekt niet alleen onze jeugdspelers maar ook sponsors enorm aan. Daarnaast brengt hij vanzelfsprekend een schat aan ervaring met zich mee waar wij ons voordeel mee kunnen doen.”

In totaal was Roelofsen als speler negen seizoenen actief in het Zwolse Oosterenkstadion. Van 1996 tot 2004 én in het seizoen 1990/91 droeg hij de blauw/witte kleuren van FC Zwolle. Zijn actieve loopbaan bracht hem langs clubs als FC Twente (1987 tot 1991), tussentijds werd hij één seizoen verhuurd aan NEC (1989/90). Na het ene jaar FC Zwolle stond hij zes seizoenen onder contract bij SC Heerenveen (1991 tot 1997) om vervolgens zijn carrière te vervolgen en beëindigen bij FC Zwolle. Hij speelde meer dan 500 wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal in een periode van bijna twintig jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.