Marco van Basten en zijn collega-bondscoaches krijgen niet hun zin. De FIFA blijft vasthouden aan de deadline van 15 mei, waarop alle WK-selecties moeten worden bekend gemaakt.
Alle 32 landen moeten die dag de 23 namen van hun internationals doorsturen naar de FIFA. Alleen geblesseerde spelers mogen na die datum nog worden vervangen. Als uitleg gaf de bond dat door deze maatregel de internationals meer tijd krijgen om zich rustig voor te bereiden op de eindronde. Bovendien zouden spelers die op het laatste moment afvallen voor de selecties langere tijd weg blijven bij hun clubs.

Vorige week hadden alle 32 bondscoaches – waaronder Van Basten, Jürgen Klinsmann en Sven Göran Eriksson – nog gepleit om de datum dichter naar de aftrap van het WK, op 9 juni, te schuiven. Van Basten reageerde dan ook erg teleurgesteld dat de FIFA dit verzoek naast zich neerlegde.

De FIFA schrapte nog een paar andere verzoekjes van de bondscoaches. Zo staat de bond het niet toe dat er in oefeninterlands in de aanloop naar het WK vaker dan zes keer per land mag worden gewisseld én is het ook verboden om meer dan een persoon tegelijkertijd aanwijzingen te laten geven vanuit de toegestane coachruimte naast het veld. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.