FC Zwolle en Harry Sinkgraven gaan na dit seizoen uit elkaar. De voormalig speler (40) van FC Zwolle krijgt geen nieuwe verbintenis bij de Zwolse club. Sinkgraven heeft een aflopende verbintenis bij FC Zwolle die komende zomer ten einde is.

Namens de clubleiding reageert algemeen directeur Gerald van den Belt realistisch. “Wij sluiten onze ogen absoluut niet voor Harry’s verleden bij ons. Niet als speler en ook niet als trainer. Echter, wij zijn van mening dat het moment rijp is voor enkele aanpassingen in ons technisch kader. Volgend seizoen willen wij een nieuwe trainer en een nieuwe assistent voor de groep.”

Voor Sinkgraven komt hiermee een einde aan een lang dienstverband bij zijn club. “Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt bij FC Zwolle. Zowel als speler als trainer heb ik hier mooie dingen mee gemaakt. Dat het nu zo moet eindigen, is jammer maar als je al zolang bij een club zit, is het niet slecht om je horizon te verbreden en bij een andere club te gaan kijken.”

Op dit moment heeft Sinkgraven nog geen contact gehad met andere BVO’s over een mogelijk dienstverband. Hij staat daar wel voor open: “Uiteraard. Ik heb in de loop der jaren gemerkt dat ik geniet van trainen. Bezig zijn met getalenteerde jonge mensen. Ik wil in de voetballerij werkzaam blijven want daar kom ik het best tot mijn recht.” Sinkgraven is in het bezit van het trainersdiploma Coach Betaald Voetbal.

Harry Sinkgraven was van 1994 tot en met het seizoen 2000/2001 als speler actief bij FC Zwolle. Daarvoor kwam hij uit voor Cambuur Leeuwarden. Hij begon zijn profcarrière bij FC Groningen in het jaar 1988. In totaal speelde de geboren Drent meer dan 360 wedstrijden in het betaalde voetbal.

Meteen nadat Sinkgraven als speler gestopt was met betaald voetbal trad hij bij FC Zwolle in dienst als assistent-trainer. In zijn eerste jaar in die functie behaalde FC Zwolle het kampioenschap in de Eerste Divisie. Hij bekleedt deze functie nu voor het vijfde seizoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.