Hoofd Opleidingen Joop Brand neemt na dit seizoen afscheid van PSV. Hij heeft dat in een gesprek met de club kenbaar gemaakt. Brand werkte drie jaar op De Herdgang, “waar een aantal zaken fantastisch is neergezet”.
 
Trots
“Het is mooi geweest”, zegt Brand, die deze week een gesprek had met de clubleiding. “In die drie jaar is een aantal zaken fantastisch gelukt. We hebben de mooiste accommodatie van Nederland, we worden de beste jeugdopleiding – áls we dat al niet zijn – en er stromen talenten door naar het eerste elftal. Ik ben trots op wat we met de huidige staf hebben gedaan. Nooit eerder heb ik met een jeugdcommissie samengewerkt, maar hier in Eindhoven ging dat vanaf het begin uitstekend. Ik wil die mensen dan ook specifiek bedanken. De periode lijkt kort, maar er zitten vrienden voor het leven bij”, aldus Brand in een eerste officiële reactie op zijn beslissing om na dit seizoen PSV te verlaten. “Ik ben geen dag met tegenzin naar De Herdgang gereden.”

Fantastische periode
Eén van de redenen voor zijn vertrek is dat Brand nog teveel onduidelijkheden voor de toekomst ziet. Een optie was dat hij zijn opvolger nog zou inwerken, maar daar ziet Brand nu vanaf. “In een goed gesprek heb ik dat aangegeven, ook omdat dat dat besluit niet lang meer kon wachten. Het was een fantastische periode, maar nu ga ik verder. Ik voel me een bevoorrecht persoon dat ik dit werk nog steeds doe.” Over zijn toekomst heeft Brand wel een paar ideeën. “Ik wil iets doen dat voorkomt dat ik urenlang per dag in de auto zit. Afgelopen jaar reed ik 85.000 kilometer, dat kostte me 1300 uur. Dat is voor een flink deel verloren tijd.” Eén van de mogelijkheden is misschien dat Brand naar het buitenland gaat. “Dat zou kunnen ja. Ik doe dit al veertig jaar en heb altijd het gevoel gehad dat ik betaald wordt voor mijn hobby. Het buitenland is een optie”, zegt hij.

“Prettig samenwerken”
“Natuurlijk is het jammer, maar ik heb begrip voor zijn besluit”, zegt Ron Verkerk, Manager Wedstrijdorganisatie en tevens voorzitter van de jeugdcommissie van PSV. “Hij is drie jaar geleden binnengekomen en heeft een wending aan de opleiding gegeven. Persoonlijk kan ik zeggen dat het altijd prettig samenwerken was. Brand is een zéér ervaren man met heel veel bagage op het gebied van jeugdspelers. Hij heeft zichtbaar vorm gegeven aan PSV en ik wens hem nogmaals alle succes, want reken maar dat hij voor het voetbal behouden blijft. Dat is alleen maar mooi”, aldus Verkerk namens PSV. (Bron: psv.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.