Henk Wisman is ontslagen als bondscoach van Armenië omdat hij vond dat het Armeense voetbal op organisatorisch vlak achterbleef bij zijn verwachtingen. ‘De randvoorwaarden moeten in orde zijn.’
Het ontslag was de uitkomst van een gesprek dat Wisman had met de voorzitter van de Armeense voetbalbond. ‘We bleken verschillend over de situatie te denken. Hij heeft ons (Wisman en zijn assistent Geert Meijer) per direct ontslagen’, lichtte Wisman zijn vertrek toe in het Brabants Dagblad.

‘Het voetbal in Armenië is van het niveau eerste divisie, maar organisatorisch gezien zit het daar ver onder. Al bij mijn contractbesprekingen in december had ik dat aangegeven. Daarna zag ik weinig verbetering.’

Met interlands tegen Nederland, Roemenië en Tsjechië als hoogtepunt kijkt Wisman terug op een mooie tijd in Azië. Bij de club Piunik Erevan waar hij eerder werd ontslagen presteerde hij goed.

‘In sportief opzicht ben ik tevreden. In dat opzicht is het geen teleurstelling geworden. Maar tegelijkertijd ben ik heel blij dat ik weer naar Nederland kan.’ (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.