Guus Hiddink hoopt binnenkort aan de slag te gaan als bondscoach van Rusland. ‘Als de laatste details zijn uitgewerkt, dan ga ik daar werken’, bekende de 59-jarige trainer in het televisieprogramma Holland Sport. ‘De mensen uit mijn omgeving zijn de laatste details aan het uitspitten’, aldus de huidige trainer van PSV, volgens wie het akkoord bijna rond is.
Al langer werd gespeculeerd dat Hiddink de wijk naar Rusland zou gaan nemen. Enkele maanden terug maakte de Russische bond al bekend dat de geboren Varssevelder de voornaamste kandidaat was om na het WK als bondscoach te worden aangesteld.

Hiddink verklaarde dat hij in principe van WK tot het EK van 2008 zal werken als bondscoach van Rusland, met een (tweezijdige) optie voor nog twee jaar tot en met de eindronde van 2010 in Zuid-Afrika. Hiddink blijft in Nederland wonen, vanwaar hij op en neer naar Rusland zal reizen.

Over de reden waarom hij voor Rusland kiest, was hij nog niet al te duidelijk. Toch: ‘Je krijgt de vrije hand om dingen te doen zoals je gewend bent, zoals eerder als bondscoach van Nederland, Zuid-Korea en Australië. Je wordt geen enkele strobreed in de weg gelegd.’

Hiddink gaf toe nog niet uitgebreid op de hoogte te zijn van de huidige staat van het Russische nationale elftal, dat zich niet kwalificeerde voor het komende WK in Duitsland. ‘We zullen heel gauw en goed gaan inventariseren om te kijken wat we kunnen doen, om het elftal vlot te trekken.’ (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.