De Nederlandse en Belgische voetbalbond gaan onderzoeken of het zin heeft zich kandidaat te stellen voor de organisatie van de strijd om de wereldtitel voetbal in 2018. Vertegenwoordigers van beide bonden hebben dat dinsdagavond in Brussel afgesproken. Het onderzoek moet eind van dit jaar zijn afgerond.

Beide voetbalbonden nemen het EK van 2000 als uitgangspunt. Nederland en België traden toen gezamenlijk op als gastheer van de beste Europese voetbalploegen. “We speelden destijds in tien stadions die keurig over beide landen waren verdeeld. Dat is opnieuw de bedoeling”, aldus directeur Kesler van de KNVB. 
 
 

Het resultaat van het uiteindelijke onderzoek zal voor een groot deel door de houding van de beide overheden worden bepaald. “We kunnen het natuurlijk niet alleen”, legt Kesler uit. “Zo’n evenement kan alleen slagen als we er met z’n allen werk van maken. Dan moet het lukken. Iedereen keek best raar op toen we het EK van 2000 wilden organiseren. Toch is dat toernooi een enorm succes geworden. Waarom zou het nu niet lukken?”

Nederland is sinds EURO 2000 niet meer onbekend met het organiseren van grote voetbaltoernooien. Afgelopen zomer werd het WK voor spelers onder de 20 jaar in ons land gehouden. Volgend jaar treedt de KNVB op als gastheer van de beste Europese ploegen voor spelers onder de 21 jaar. Op dat evenement wil Jong Oranje zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking. (Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.