Andries Jonker (43) tekent een tweejarig contract met een optie voor nog een jaar als assistent-trainer bij Willem II. Samen met trainer-coach Dennis van Wijk vormt hij met ingang van 1 juli het nieuwe trainersduo.
Jonker was tussen 1990 en 1997 werkzaam bij de KNVB. Als coach had hij diverse jeugdelftallen onder zijn hoede. Na drie jaar in diverse functies werkzaam te zijn geweest bij FC Volendam, keerde hij in 2000 terug bij de KNVB in de functie van Bondscoach Jeugdvoetbal. In 2002 trad Jonker in dienst bij FC Barcelona waar hij als assistent van Louis van Gaal de dagelijkse trainingen verzorgde. Sinds juli 2004 is de Amsterdammer trainer-coach en technisch directeur bij MVV.

Dennis van Wijk verzocht Willem II om Andries Jonker te benaderen als zijn assistent. ‘Onze visie op voetbal sluit naadloos aan bij de uitgangspunten die Willem II heeft gesteld, namelijk aantrekkelijk, aanvallend voetbal op de mat brengen. Onze individuele kwaliteiten vullen elkaar uitstekend aan. Samen zijn wij een prima duo’, aldus de toekomstig trainer van Willem II.

Andries Jonker kijkt uit naar de samenwerking met Van Wijk. ‘Willem II is in potentie een club die in het ‘linkerrijtje’ thuishoort. Ik ga me de komende jaren volledig inzetten om dat doel te verwezenlijken.’  

Willem II-voorzitter Hans Verbunt is content dat de Tricolores er in zijn geslaagd in een vroeg stadium de technische staf voor het nieuwe seizoen te presenteren. ‘Beide trainers passen in het profiel dat wij hebben opgesteld. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij met Willem II prestaties gaan leveren die passen bij onze club.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.