Ronald Koeman nieuwe PSV-coach

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Het had wat voeten in de aarde, maar PSV heeft eindelijk een opvolger voor Guus Hiddink. Ronald Koeman voelt zich ‘gevleid’ zich te mogen ontfermen over de erfenis van de succesvolle Achterhoeker.
‘Dit is fantastisch, ik voel me gevleid om als opvolger van Guus Hiddink bij PSV te komen werken, bij een club waar ik hele goede en mooie herinneringen heb. Dit is een volgende stap in mijn trainerscarrière. Ik ben blij en verheug me op deze grote uitdaging’, zegt Koeman op de website van PSV.

Koeman stond op het lijstje dat PSV had opgesteld. De oud-international leek niet de belangrijkste kandidaat. Maar na de afzeggingen van onder meer Henk ten Cate en Martin Jol kwamen de Eindhovense beleidsmakers toch terecht bij de Benfica-trainer.

De presentatie van Koeman is later deze week, zo maakte PSV bekend. De oud-international, die een contract voor twee jaar overeenkwam, kende als speler in Eindhovense dienst de nodige successen. In de periode 1986-89 won hij drie landstitels, twee KNVB-bekers en één Europa Cup I.

PSV wordt de vierde club van Koeman als trainer. Eerder had hij Vitesse, Ajax en Benfica onder zijn hoede. Bij alle clubs diende hij zijn contract niet uit. (Bron: vi.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw