Het is officieel: Ajax heeft Danny Blind en zijn assistenten Ruud Krol en Gerard van der Lem ontslagen. De Amsterdamse club lichtte het drietal woensdagochtend in.
Ajax noemt drie redenen voor het ontslag van Blind. Zo is niet voldaan aan de belangrijkste doelstelling, het meestrijden om de landstitel. Tevens speelde Ajax gedurende het seizoen niet het gewenste voetbal, ‘namelijk attractief, aanvallend en dominant’. En tenslotte oordeelde de directie dat ‘zowel de progressie van het collectief als van individuele spelers’ onvoldoende was.
Via de eigen website laat Ajax weten dat de beslissing dinsdagavond is genomen tijdens een bijeenkomst van de directie en de raad van commissarissen. ‘In de uiteindelijke afweging die heeft geleid tot beëindiging van de samenwerking zijn de resultaten en ontwikkelingen van het gehele seizoen meegewogen, inclusief de gewonnen play-offs en de bekerfinale.’
Blind werkte veertien maanden als hoofdtrainer van Ajax, nadat hij vorig seizoen de opgestapte Ronald Koeman was opgevolgd. Dit seizoen presteerde Ajax in de competitie ondermaats, maar stelden de Amsterdammers wel een plaats in de voorronde van de Champions League veilig, en pakten ze de beker en de Johan Cruijff Schaal. (Bron: vi.nl)

In het persbericht verklaarde Ajax:
De directie van AFC Ajax heeft besloten om de samenwerking met Danny Blind als hoofdtrainer en met Ruud Krol en Gerard van der Lem als zijn assistenten tussentijds te beëindigen. Zij zijn hierover vanochtend geïnformeerd. De redenen voor dit besluit zijn de volgende:

·        Het eerste elftal van Ajax heeft de belangrijkste doelstelling, te weten daadwerkelijk meestrijden om het landskampioenschap, niet behaald.

·        Het eerste elftal van Ajax heeft gedurende het afgelopen seizoen niet het gewenste voetbal gespeeld, namelijk attractief, aanvallend en dominant voetbal.

·        Zowel de progressie van het collectief als van individuele spelers – een enkele uitzondering daargelaten – is, in de periode van ruim een jaar, onvoldoende.

De beoordeling van de technische staf betreft de gehele periode van 14 maanden waarin Danny Blind, Ruud Krol en Gerard van der Lem functioneerden. De besluitvorming omtrent hun positie heeft gisteravond plaatsgevonden tijdens een bijeenkomst met directie en Raad van Commissarissen van Ajax. In de uiteindelijke afweging die heeft geleid tot beëindiging van de samenwerking zijn de resultaten en ontwikkelingen van het gehele seizoen meegewogen, inclusief de gewonnen play offs en de bekerfinale.
Ajax betreurt het feit dat er in de afgelopen weken commotie is ontstaan omtrent de positie en toekomst van Danny Blind, in het bijzonder daar waar het de rol en stellingname van de clubleiding betreft. Ajax hecht eraan te benadrukken dat zij met haar beslissing om gedurende het seizoen af te zien van een inhoudelijke reactie over de prestaties en resultaten van het eerste elftal en het functioneren van de technische staf, te allen tijde heeft beoogd op een zorgvuldige en integere manier te opereren.
De clubleiding van Ajax hecht er tot slot aan zijn waardering uit te spreken voor de niet aflatende inzet en betrokkenheid die Danny Blind, Gerard van der Lem en Ruud Krol gedurende het seizoen hebben getoond, niet in de laatste plaats in de afgelopen periode. Aan Danny Blind spreekt de clubleiding zijn bijzondere dank uit voor zijn jarenlange inzet voor en bijdrage aan Ajax.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.