Ajax heeft Henk ten Cate aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Ten Cate volgt Danny Blind op met wie Ajax onlangs de samenwerking heeft beëindigd. Hij tekent een contract voor de duur van 2 jaar, tot juli 2008.  

Henk ten Cate (51) is sinds het seizoen 2003-2004 assistent-trainer van Frank Rijkaard bij FC Barcelona. Onder hun leiding won deze club tot twee keer toe het landskampioenschap van Spanje en nog onlangs de Champions League. Ook in Nederland realiseerde de in Amsterdam geboren Ten Cate successen. Zo behaalde NAC Breda onder zijn aanvoering, na tientallen jaren van afwezigheid, Europees Voetbal. Met Vitesse bereikte Ten Cate de hoogste eindklassering ooit (derde) en hij deed dit bovenal met aantrekkelijk voetbal. En Sparta bracht Ten Cate naar de eindstrijd in het Nederlandse bekertoernooi. In 2000 won Henk ten Cate met MTK Boedapest de nationale beker van Hongarije. (Bron: afcajax.nl)

Ook Alfons Groenendijk assistent Ten Cate
Alfons Groenendijk promoveert bij Ajax. De voormalig middenvelder zal komend seizoen aan de slag gaan als assistent van Henk ten Cate, zo meldt De Telegraaf. Hij was bij de Amsterdamse club al werkzaam bij de A-junioren.
Met de komst van Groenendijk heeft Ajax de technische staf voor het nieuwe seizoen compleet. Naast coach Ten Cate zal ook Hennie Spijkerman als assistent optreden, terwijl Fred Grim als keeperstrainer gehandhaafd blijft. Hij zal als enige overblijven van de staf die dit seizoen nog op de bank zat.
Groenendijk en Ten Cate zijn bekenden van elkaar. Halverwege de jaren negentig speelde de nu 42-jarige Leidenaar bij Sparta nog onder Ten Cate. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.