Geen Vitesse maar Standard Luik voor Jan Boskamp. De Rotterdammer kwam dinsdag tot een akkoord met de Belgische club over een éénjarig contract, met een optie voor een tweede jaar.
‘Ik ben er zelf van geschrokken dat zo een club contact met me zocht’, vertelde Boskamp aan de Belgische kranten. Opmerkelijk is ook dat hij als Nederlandstalige coach in Wallonië aan de slag gaat. ‘Mon Français est terrible. Ik moet Frans leren’, grapte Boskamp in Het Laatste Nieuws.

‘De voorbije jaren werkte ik in Georgië en het Midden-Oosten, dacht je dat ze daar Nederlands spreken? En ze kennen mij, dus moeten ze mij maar nemen zoals ik ben. Toch wil ik er wel een assistent uit de Luikse regio bij.’

Boskamp is de opvolger van Dominique D’Onofrio die geen zin had om zijn aflopende contract te verlengen bij Les Rouges. Dit seizoen eindigde Standard op de tweede plaats. Boskamp zelf stapte op bij Stoke City, waar hij niet goed overweg kon met de clubleiding.

Niet alleen Standard zat achter hem aan, ook Vitesse en Beveren. Vitesse moest van hem afzien omdat de tweevoudig international niet over de vereiste papieren beschikte, Beveren verloor de strijd met Standard.

De 57-jarige trainer is de negende coach die zowel Anderlecht als Standard traint. Geen van zijn acht voorgangers slaagde erin met beide clubs kampioen te worden. ‘Dan moet ik de eerste worden.’ (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.